Vorige week kreeg ik van een lieve collega het boek Zwarte Zee cadeau. Het is uitgegeven door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bv met als ondertitels: Recepten en verhalen; Culinair reisverslag vol heerlijk eten; Van Odessa via Istanbul naar Trabzon. Wat een prachtig boek, wat een prachtig cadeau. De vormgeving is mooi, die zwarte kaft en zwarte snijkanten. Een collectie foto’s die dat zwarte ook nog benadrukt. Alleen al door de vormgeving krijg ik het gevoel dat ik een onbekende wereld betreed. En dat is het ook voor mij. Ik heb overal in het boek al stukjes gelezen en de verhalen zijn boeiend. De recepten zien er toegankelijk uit en lekker. Fijn dat er zulke boeken worden gemaakt. Het geeft me het gevoel dat er nog een wereld te ontdekken is. Dankjewel Caroline en het vormgevingsteam.

Twee boeken gaven me al eerder datzelfde gevoel. De ene is Serendip door Peter Kuruvita, een culinaire ontdekkingstocht door Sri Lanka en de andere is ETEN ZA/NL, het Zuid-Afrikaans/Nederlands eetboek, een samenwerking van het Koning Willem I College en het College of Capetown. Misschien kent u nog meer van dit soort knap vormgegeven kook/reisboeken. Ik houd me aanbevolen.

Reageer op dit bericht