Half oktober ga ik voor de laatste keer naar Griekenland (Epidavros) om deel te nemen aan de kunstenaarsretraite van Artisa Academic & Art Retreat. Deze organisatie wordt fantastisch geleid door Celeste Neelen en haar team. Ik kan ook bijna niet wachten en hoop opnieuw op het vinden van inspiratie en werkplezier.

Het is heerlijk om als kunstenaar te kunnen werken op het zonnige balkon van je studio, in de sinaasappelboomgaard of olijfboomgaard, en op het strand. Tussendoor schuif je aan bij alle verse maaltijden. Er wordt goed voor je gezorgd. Iedere keer ben ik naar huis gegaan met veel inzichten, ideeën en vol energie. Het lijkt te mooi voor woorden maar WAT GENIET IK DAAR TOCH IEDERE KEER. Straks ben ik er 11 dagen: yoga, zwemmen, tafelen en vooral filosoferen, fantaseren, spelen maar ook praten over mijn werk als kunstenaar en hoe tot een nog betere invulling daarvan te komen. 

En waarom dan de laatste keer? Omdat Celeste samen met Anja Hueber een eigen plek in Italië heeft gevonden, Terra Saggia. (Overigens hoorde ik na het schrijven van deze blog dat Artisa ook in Griekenland retraites blijft organiseren.) Enfin, lees het vooral op hun site: http://www.artisagreece.org. Als je van jezelf houdt en je wilt schrijven, creëren, kunst maken en tijd nemen voor bezinning dan ben je daar op de juiste plaats. 

Over niet al te lange tijd hoop ik Terra Saggia ook te kunnen zien en beleven...