Els van Lieshout is  in 1962 op de Veluwe geboren.

“Bij ons thuis werd veel getekend. Mijn moeder is ook opgeleid aan de Haagse Kunstacademie. Tekenmateriaal was altijd voorhanden. Na zijn pensionering begon mijn opa ook met schilderen. Hij was weg van het werk van de oude meesters. Ik vond de geur in zijn oude huis aan de Parallelweg in Den Haag heerlijk, olieverf, peut, hout en pleisterwerk. Tijdens  de middelbare schooltijd tekenden mijn vriendin en ik veel portretten met houtskool.”

Van 1999 tot 2004 volgde Els van Lieshout de opleiding aan de kunstacademie in Den Haag.

“Pas in 1999 had ik de zekerheid en de tijd om naar de kunstacademie te gaan. Ik heb de avondopleiding gevolgd voor Grafische Vormgeving. Ik ging 5 jaar lang 4 avonden in de week juichend naar de Prinsessegracht. Waar ik ontdekte dat ik autonome kunst veel interessanter vind dan reproduceerbare ontwerpen. Letters zijn prachtig om te gebruiken maar alleen als vorm en niet om de betekenis van de woorden. Ik ontdekte ook dat de collage-techniek mij heel veel mogelijkheden biedt en dat is nog niet veranderd.”

Els van Lieshout woont en werkt als kunstenaar in Rijswijk sinds 2007.

“Toen ik professioneel aan het werk ging, betekende dat een grote stap in mijn ontwikkeling. Ik ontdekte dat de lijnen in de stad mij inspireren terwijl ik echt een natuurmens ben. Ook de mens in de stad boeit me. In sommige collages verwerk ik delen van mensen omdat er geen ruimte is in de stad voor de volledige mens. De mens is verknipt in mijn collages. Sinds 2009 werk ik op mijn atelier in de Plaspoelpolder. Deze ruimte zorgt voor veel ideeën. Wordt vervolgd …”